Съдът в Асеновград остави Атанас Басмаджиев в ареста, но пловдивските магистрати го

...
Съдът в Асеновград остави Атанас Басмаджиев в ареста, но пловдивските магистрати го
Коментари Харесай

Учител, обвинен в изнасилване на 14-годишна, си пише в чата с децата за секс, алкохол и дискотеки

Съдът в Асеновград остави Атанас Басмаджиев в ареста, само че пловдивските магистрати го пуснаха под домашен арест, с цел да се възвръща след инсулт
Продължава следствието дали 39-годишният мъж е имал връзки и с други малолетни

“Какъв човек би трябвало да си, с цел да се възползваш освен от щерка ми, ами и от още 4 девойки? ”

Това извика в коридорите на Пловдивския областен съд майката на 14-годишното момиче, което имало връзка с преподавателя си по математика Атанас Басмаджиев.

Мъжът е упрекнат в обезчестяване на малолетна и в началото районният съд в Асеновград постанови най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Във вторник обаче Пловдивският областен съд го пусна под домакински арест, с цел да може да се лекува. Басмаджиев прекарал инсулт неотдавна и трябвало да се възвръща.

“Болен бил, а като посягаше на детето ми, не беше болен ”, реагира майката на потърпевшото момиче, като чу решението.

39-годишният мъж и различен път си е разрешавал да бъде непристойно непосредствен с ученичките си, уверени са родителите на детето. Официална информация за това към този момент няма, само че съгласно юриста на фамилията Борислав Мазнев имало данни за предходни връзки на Атанас Басмаджиев с малолетни.

“В Асеновградския областен съд стана ясно, че е разпитвано такова момиче, само че то към този момент е над 18 години ”, сподели пред “24 часа ” юристът. Той изясни, че единствената цел на родителите е да получат правдивост.

“На този етап няма да предявяват граждански иск, не им трябват пари ”, съобщи Мазнев. В фамилията са мюсюлмани и религията им изисква по-специално отношение към дамите.

Учителят по математика беше задържан за едно денонощие на 26 януари, откакто директорката на СУ “Св. св. Кирил и Методий ” в Асеновград Мая Краева подала сигнал. Щом разбрали за връзката на учителя с щерка им, родителите се обърнали първо към нея.

Краева изясни, че Басмаджиев към този момент не преподава в учебното заведение. Напуснал самичък поради инсулта още преди да избухне абсурдът.

Майката и бащата на 14-годишната научили за контактите на щерка си седмица преди ареста от нейни съученички. Първоначално тя отричала и даже изтрила чатовете с учителя от телефона си.

“Сетих се за остарелия уред, тя го смени, тъй като беше със строшен екран. По най-бързия метод го оправих и там открих кореспонденцията им ”, сподели пред “24 часа ” родителят, който не пожела да цитираме името му.

Комуникацията сред педагога и ученичката почнала, когато тя била още на 13 година Чатовете били предадени в полицията, родителите - разпитани, а 39-годишният Атанас Басмаджиев - арестуван за 72 часа.

Връзката сред момичето и учителя не била единствено онлайн. Притиснато от доказателствата, детето признало, че двамата са имали полов контакт.
Бащата попаднал на колективен чат за летен лагер в Приморско от предходната година. По неговите думи всички участници с изключение на Басмаджиев там са на 15 година

В скандалната преписка се вижда по какъв начин преподавателят свободно разисква с децата тематики за секс и алкохол. Той изяснява, че е харесал някои девойки за “асеновградски булки ”.

Пита ученичка от Раковски дали там имат с*кс инструктори и предлага на децата да ги черпи с ракия за негово здраве.

Според бащата учителят постоянно провежда сходни лагери, които щерка му няколко пъти е посещавала. По време на екскурзиите Басмаджиев редовно “купонясвал ” с децата.

“Вдигнахме левела и с дребните. 7 нощи, 8 нощни заведения ”, хвали се преподавателят пред по-големите в групата.

След като изпрати чатовете на “24 часа ”, обезпокоеният родител се зарече, че ще принтира скрийншотовете и ще ги занесе в полицията.

“Не може да му се размине просто по този начин. Няма да укривам какво съм научил. Днес е моята щерка, на следващия ден ще е някоя друга. Този би трябвало да бъде спрян ”, безапелационен е 48-годишният татко.

Защитата твърди, че връзката сред Басмаджиев и 14-годишното момиче била доброволна, защото ученичката сама го търсила. Родителите на девойката обаче не одобряват тази версия.

“Чудовище! Какъв преподавател си ти ”, викаха те против мъжа, до момента в който защитата го водеше в съда в Асеновград с белезници. Процесът по мярката там беше обществен, само че в Пловдив магистратите Иван Бонев, Михаела Добрева и Станислава Бозева решиха, че тематиката е прекомерно деликатна и съвещанието би трябвало да протече при закрити врата.

Извън залата останаха даже родителите, които застанаха покрай вратата, с цел да слушат какво се приказва вътре. Защитата на Басмаджиев още веднъж опита да трансферира отговорността за връзката върху 25 години по-младото момиче.

И посочи, че бащата работи в Германия и детето е оставено на грижите на баба му и дядо му. Щом чу това, родителят избухна и стартира да блъска с пестник по стъклената врата на правосъдната зала.

“Говорете истината, бе ”, крещеше мъжът. Ударите му бяха прекратени от охранител, който изскочи от вътрешната страна, хвана го за раменете и със мощ го отдалечи по коридора под виковете на брачната половинка му, която се опита да отбрани разярения татко.

“Оставете го, нали и вие сте родители, оставете го ”, обърна се дамата към служителя, извеждащ мъжа. След това застана по-близо до вратата и направи опит гласът да се чуе в залата, само че замълча и се реалокира, без да стачкува, щом правосъдната защита още веднъж излезе на открито.

После се разплака. “Да си преподавател, е най-святата специалност, по какъв начин си разрешаваш? Ние ти се доверихме, жалко, страшилище такова ”, сподели през сълзи дамата, макар че преподавателят нямаше по какъв начин да я чуе.

След като разбра, че учителят се прибира вкъщи, тя избухна: “Домашен арест ли? Как ще го пуснат, каква е тая система? Как може? ”, викаше дамата зад тила на обвинявания Басмаджиев.

Тримата съдии обаче са на мнение, че мъжът не може да се лекува пълноценно зад решетките.

Определението на окръжния съд за мярката е дефинитивно и не предстои на обжалване. Така Атанас Басмаджиев ще си бъде вкъщи, до момента в който тече следствието против него. От прокуратурата оповестиха, че продължава инспекциите дали той е имал връзки и с други девойки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР